Your Cart

Ruilen en Retourvoorwaarden

Ruilen & Retourneren

Voorwaarden

14 dagen bedenktijd (afkoelingsperiode)

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren en in originele staat te retourneren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via retour@filter-winkel.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde en in originele verpakking retour ontvangen is.

Transportschade

Allereerst is het belangrijk dat u NOOIT een beschadigd pakket bij ontvangst aanneemt. Doet u dit wel en het product blijkt beschadigd, dan dient u binnen 24 uur op het postkantoor een proces-verbaal te laten opmaken of te bellen naar de klantenservice van POSTNL/GLS. Zonder dit verbaal kunnen wij het product niet omruilen. Neem vervolgens contact op met onze internet
afdeling op email retour@filter-winkel.nl.

Defect bij ontvangst

Mocht uw bestelling bij ontvangst defect blijken te zijn dan dient u ons daar direct na ontvangst van op de hoogte te stellen volgens de onderstaande “retourprocedure”.
Als blijkt dat het product inderdaad defect is zullen wij het product direct vervangen, er wordt geen geld geretourneerd indien de verpakking al is geopend. De retourkosten van het defect product krijgt u gerestitueerd.

Mocht u niet zeker weten of het product defect is kunt u contact opnemen met onze service afdeling via mail, service@filter-winkel.nl

Retourprocedure

 1. Bij aankoop van het product heeft u de mogelijkheid de overeenkomst te ontbinden gedurende een afkoelingsperiode van 14 dagen, zie hieronder de retourvoorwaarden.
 2. Meld uw retour per email naar retour@filter-winkel.nl
  Voorzien van de volgende gegevens:
  – Ordernummer
  – Artikelomschrijving
  – Naam en adres
  – Betreft defect of afkoelingsperiode
 3. U ontvangt vervolgens een bevestiging per e-mail met een retournummer en retourformulier. (Let op: Retourneren zonder retournummer is niet mogelijk)
  Instructies voor retourneren:
  – Vul het retourformulier in en stuur het mee in de verpakking.
  – Verzending in originele verpakking
  – Noteer ook het retournummer duidelijk zichtbaar op het verpakkingsmateriaal
  – Een kopie van de aankoopfactuur meesturen.
 4. Het pakket dient aangetekend te worden verstuurd op eigen risico en kosten (bij defecte apparatuur worden de retourkosten gerestitueerd)
 5. Zodra wij uw bestelling retour hebben ontvangen, wordt dit per email aan u bevestigd.
 6. Nadat wij uw bestelling retour hebben ontvangen controleren wij het product aan de hand van de retourvoorwaarden en als u daarvan een email bevestiging heeft ontvangen, storten wij binnen 7 dagen na ontvangst van de e-mail bevestiging het bedrag terug op de rekening waarop de bestelling werd gedaan.

Retourvoorwaarden

Om gebruik te maken van de mogelijkheid tot retourneren van aangekochte producten dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • U dient het product goed en degelijk verpakt inclusief de aankoopfactuur terug te sturen. (zie voor instructies de bijgesloten voorzorgsmaatregelingen)
 • U dient het product terug sturen in de staat waarin u het ontvangen heeft. Is het product gebruikt of beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening
  worden gebracht van minimaal 15 % van het aankoopbedrag.
 • Wanneer de originele productverpakking bij ontvangst onnodig is beschadigd, dan zal daarvoor een vergoeding in rekening worden gebracht van minimaal 15 %.
  Let op: Stuur het product het liefst met het originele verpakkingsmateriaal terug (zoals ontvangen) om schade aan de productverpakking te voorkomen.
 • In de afkoelingsperiode van 14 dagen kunt u alleen het artikel op ‘zicht’ controleren. Dit wil zeggen dat u het kunt controleren met hetgeen wat u op de site hebt gezien.
  U kunt het product dus niet gebruiken of activeren!
 • Op artikelen die speciaal voor u gemaakt of geassembleerd zijn, zijn deze voorwaarden niet van toepassing. Deze producten kunt u niet retourneren en vallen niet onder de afkoelingsperiode.
 • Op aankopen die speciaal op bestelling zijn gemaakt, zijn deze voorwaarden niet van toepassing. Hier worden de retourzending naar importeur en annuleringskosten
  voor in rekening gebracht.
 • Geformatteerde harde schijven zijn uitgesloten van de afkoelingsperiode.
 • Deze voorwaarden gelden niet voor gebruikte en geopende verbruiksartikelen, zoals software met licentiecode, harde schijven, inkt, films, accu’s, papier, boeken,
  artikelen in blisterverpakking, Ziggo smartcards, etc. Om hygiënische redenen kunnen hoofdtelefoons en oordopjes ook niet geretourneerd worden.